torsdag 2 november 2017

Oktober

Oktober gick fort, det blev höst och jag vet inte riktigt vad som hände i oktober. Dagarna rullade på.
En dag var vi ute och red westernridning (eller tja, det var vanlig turridning fast i westernsadel) med friluftsgruppen. Min häst var av den piggare sorten så det var kul, dessutom en sån där jättefin höstdag.
 Kulturellt var en konsert med det finlandssvenska bandet vasas flora och fauna. Jag hade aldrig hört talas om dem förut, men de var jättebra. Charmig sångare, fina texter, karaoke till vissa låtar och bra stämning. En natt passade jag och mamma syskonbarnen, det gick bra. En dag blev det naturhistoriska, väldigt trevligt museum.

Månadens firande var att min fina systerdotter Siri fyllde fyra. Tänk att hon har blivit så stor. Verkligen världens goaste och finaste fyraåring.

Träningsmässigt har det gått bra, varje måndag hela oktober har jag gått på friskis utepass. Känner mig hurtig som tar mig ut även när det har ösregnat eller varit kallt och blåsigt. Jag har också styrt upp lunchjoggingen på jobbet och bjudit in hela kontoret. Väldigt många var intresserade, dock har uppslutningen varit sisådär senaste veckorna. Men jag har iallafall sprungit varje torsdaglunch, stolt över detta. Det innebär att jag klarade oktobers träningsmål, att springa längre än i september(48 km i oktober, 32 i september) och göra fler 7minutersstyrkor i klockan(11 i september, 12 i oktober.) Ambitionen för november blir då att springa längre än oktober och göra fler 7minutersstyrkor.

Flylady, att plocka undan 10 minuter om dagen, gick fint i början på månaden men sedan kom jag av mig. Ambitionen för november är att göra hennes missions (mindre städuppdrag.) Inte varje dag, men så många jag vill och orkar. Började igår med att dammsuga i soffan.

En bra grej med oktober är att jag har börjat baka bröd. Har nästan bara ätit hembakt bröd hela månaden, mycket gott och känns husligt.


Månadens in och ut, inspirerat av minimalisterna.se. ut: en trasig plånbok. In: ny plånbok, en fin tshsirt, mössa och halsduk, en matlåda i glas, ett datumljus till julen och en ny toalett. Den ska installeras imorgon, ser fram emot det.

I november ser jag fram emot mycket kul, ska hem till föräldrarna, fira syrrans födelsedag, två gånger ska jag bjuda på middag(bokklubben och dammiddagen), två aws med jobbet är inplanerade och jag får besök från karlskrona.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar